Lekker lui dagje? Heb je geen zin om uitgebreid te koken maar wil je wel gezond eten? Dan is dit smaakvolle gerecht met verse groentes dé oplossing! Het winterse ovengerecht is vullend, divers en een absolute sensatie voor je smaakpapillen. Bekijk hieronder het recept voor vier personen.
Wat heb je nodig? (4 personen)
– 2 rode en 2 gele paprika’s
– 2 rode uien
– 500 gram zoete aardappelen
– 400 gram kikkererwten uit blik
– 4 eetlepels olijfolie
– 30 gram peterselie
– 250 gram cherrytomaten
– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels ketchup
– 400 gram kipfiletblokjes
– 2 theelepels gedroogde oregano
– eventueel peper en zout
Wat moet je doen?
Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de paprika’s door de helft en maak reepjes van het vruchtvlees. Pak de zoete aardappelen en snijd de aardappel in mooie dunne reepjes. Snijd vervolgens de ui in stukjes en laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Meng het groentemengsel en de kikkererwten met de olijfolie, de oregano, een beetje peper en wat zout en verdeel het geheel over een met bakplaat met bakpapier. Laat het ongeveer 25 minuten in de oven bakken tot het lekker bruin en knapperig wordt.
Pak daarna de peterselie en snijd het tot hele fijne stukjes waarvan je de helft door de mayonaise kunt mengen. Voeg daarbij de ketchup en roer tot het geheel een salsa is. Wanneer de oven reeds 10 minuten draait moet je de kipfiletblokjes door het geheel scheppen. Na 20 minuutjes voeg je de tomaten toe en dan weer na 5 minuten schep je de overige peterselie erdoor. Serveer het geheel met de zelfgemaakte salsa. Eet smakelijk!