Hou je ook zo van thee? Er is een nieuwe thee trend! Hojicha – afkomstig uit Japan – is een groene thee die op hoge temperatuur geroosterd wordt en bevat een grote hoeveelheid antioxidanten. De smaak is heel bijzonder; niet te vergelijken met “gewone” groene thee en gewoonweg heerlijk met de smaak van een vleugje karamel.
Anders als gewone groen thee
Hojicha wordt traditioneel gemaakt van de zogenaamde ‘bancha’, de laatste theeoogst van het seizoen. Deze thee heeft een lagere marktwaarde dan de eerdere oogsten, die voor sencha of matcha worden gebruikt. Hojicha is een groene thee, met alle gezondheidsvoordelen die je graag binnenkrijgt, zoals een grote hoeveelheid antioxidanten. Dankzij het aparte brandingsproces krijgt hojicha een smaakprofiel dat totaal niet doet denken aan gewone groene thee.
After-dinner thee
De bladeren van Hojicha thee bestaan uit strookvormige Bancha-bladeren. De thee komt van oorsprong dus uit Japan en heeft verder een nootachtige geur en smaak. Nog een voordeel: de thee bevat weinig cafeïne en looizuur! Hojicha is ook heel goed te gebruiken in andere gerechten. De karamelachtige smaak is goed geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld toetjes. Niet zo heel gek als je bedenkt dat hojicha in Japan voornamelijk populair is als after-dinner thee.
Beeld: Pixabay / wikimedia