Gerookte zalm is een klassiek gerecht dat vaak geserveerd wordt tijdens de kerstdagen. Gerookte zalm kan je serveren op een toastje, of losse plakjes met komkommer. Maar je kan er ook een heerlijke bonbon van maken. En dat is niet heel lastig.
Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor 1 zalmbonbon:
– 1/2 komkommer
– 200 gram gerookte zalm
– 1 tomaat
– 2 eetlepels demi crème fraiche
– citroensap
– versgemalen peper
– zeetzout
Extra nodig: ronde of vierkante bakringen
Bereiding:
Schaaf de komkommer in de lengte in plakken, bestrooi ze met zout en laat dit 10 minuten staan. Snijd de gerookte zalm en tomaat fijn, meng dit met de crème fraiche en breng op smaak met citroensap, versgemalen peper en zeezout.
Bekleed de bodem en de zijkanten van een bakring met de plakken komkommer. Vul met het zalmmengsel en vouw dicht.
Eet smakelijk!