Enorm lekker is deze Aziatische schotel waarbij je twee verschillende kook-methodes, samen laten komen tot een nieuwe bereidingswijze. Heel leuk en makkelijk om te doen en het resultaat is erg goed.
Wat heb je nodig voor dit lekkere gerecht voor twee personen?
150 gram fijne mienestjes
3 gram pindakaas met stukjes noot
400 gram Chinese wokgroente
175 gram nasi-bami vlees
0,5 theelepel sojasaus
0,5 eetlepe honing
0,5 eetlepel limoensap
1 eetlepel arachideolie
75 milliliter water
Wat moet je doen?
Kook als eerste de mie en giet het vervolgens af onder koud stromend water. Giet daarna de helft van de arachideolie in een wokpan en wok daar de Chinese groentes in. Breng tussendoor het vlees op smaak met een beetje peper en zout naar smaak. Verhit vervolgens de rest van de olie in een andere (koeken)pan en bak daar het nasi-bami vlees in. Na ongeveer 8 minuten is het vlees rondom goudbruin en gaar. Meng tussendoor de pindakaas met de honing, de soja, het water en de limoensap in een klein steelpannetje en breng het mengsel aan de kook.
Laat dit mengsel ongeveer 4 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg vervolgens het dikker geworden mengsel toe aan het vlees en laat dit even sudderen. Voeg de gekookte mie toe aan de groente en laat dit nog een minuutje meebakken. Serveer vervolgens de mie met het vlees in de zelfgemaakte pindasaus. Extra tip: wist je dat dit gerecht ook lekker is met stukjes kip in plaats van varkensvlees? Ook kun je nog wat extra verse koriander, cashewnoten of kroepoek toevoegen om het gerecht helemaal af te maken.