Op zoek naar een super eenvoudig te maken gerecht? Waar je echt indruk mee maakt als een echte master chef? Of krijg je binnenkort gasten en weet je niet wat je moet koken? Ga dan voor deze côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook! Een ware smaaksensatie!!
Wat heb je nodig? (4 personen)
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 kilogram côte de boeuf
– 1 bol knoflook
– 2 eetlepels crème fraîche
– 3 (semi)gedroogde tomaten
– 5 blaadjes salie
– 2 eetlepels yoghurt
– 50 ml balsamicoglazuur
Wat moet je doen?
Warm de oven voor op 180 graden. Snijd de top van de knoflookbol eraf en leg de bol in een schaal. Gebruik de helft van de olie en sprenkel over de bol. Pof binnen ca. 45 min. Bestrooi vervolgens het vlees met wat peper en zout naar smaak en bestrijk het stuk met de resterende olie. Grill het vlees ongeveer twaalf minuten in een grillpan en keer halverwege.
Snijd de tomaten en de salie klein en meng het geheel met het balsamicoglazuur. Haal het vlees uit de pan en bestrijk het met het glazuur. Zet de thermometer in het vlees en zet het op 60 graden. Laat het in de oven verder garen (ongeveer 25 minuten) en voeg om de vijf minuten glazuur toe. Pureer de tenen knoflook met de eetlepels yoghurt, eetlepels crème fraîche, peper en wat zout tot een sausje. Eet smakelijk!