Heb je zin in een lichte maaltijd met veel smaakvariaties? Geniet dan van deze heerlijke gevulde puntpaprika met halloumi, jalapeño en groene kruiden! Gezond, smaakvol én vegetarisch.
Wat heb je nodig? (3 personen)
– staafmixer
– 1 zak zoetepuntpaprikamix (3 stuks)
– 2 takjes oregano
– 0,5 jalapeñopeper
– 225 gram halloumikaas
– 0,5 limoen
– 8 gram munt
– 40 ml olijfolie
Wat moet je doen?
Snijd de paprika’s in de lengte en laat hierbij de steel zitten. Verwijder de zaadjes uit het midden en haal de blaadjes van de oregano af. Halveer ook de jalapeñopeper in de lengte en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp vervolgens de halloumi in grove stukjes en rasp ook de schil van de limoen. Pers de vrucht uit in een apart bakje. Meng de kaas met de organoblaadjes, de gesneden jalapeño en de limoenrasp in een bak. Vul de paprika’s met het kaasmengsel en grill het geheel in de oven op 200 graden of op de barbecue binnen tien/vijftien minuten gaar.
Pak de staafmixer en pureer de limoensap met de takjes munt, de 40 ml olijfolie, wat peper en eventueel zout. Haal het geheel uit de oven of van de barbecue en besprenkel het geheel met de helft van het mengsel. De overige muntolie kun je ernaast serveren in een apart bakje. Geen oven of barbecue? Gebruik dan een grillpan.