Jezelf opwarmen in de winter kan perfect met deze overheerlijke vegan pasta met rucolapesto en tomaatjes. Dit recept is ontzettend eenvoudig én heel erg smaakvol. Je hebt binnen slechts vijftien minuten een heel fraai gerecht op tafel staan! Door de toevoeging van edelgistvlokken en geroosterde walnoten smaakt de pasta een beetje naar… parmezaanse kaas! En dat terwijl het toch echt vegan is. De ingrediënten zijn gebaseerd op vier personen. Eet smakelijk!
Wat heb je nodig?
– keukenmachine
– 400 gram (volkoren) pasta/spaghetti
– 100 gram geroosterde walnoten
– 150 gram rucola
– 2 citroenen
– 4 el edelgistvlokken
– 4 el olijfolie
– 16 cherrytomaatjes
– en zout en peper naar smaak.
Wat moet je doen?
Vul een pan met water en breng deze aan de kook. Voeg vervolgens de pasta toe en kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Doe de rucola, de olijfolie, de edelgistvlokken, de walnoten en het citroensap met een snufje zout en peper in je keukenmachine en meng het geheel net zolang totdat er een goede crème pesto ontstaat. Proef tussendoor of je voldoende peper en zout hebt toegevoegd en voeg meer toe naar smaak. Snijd de tomaatjes door de helft en meng de pesto door de gare pasta. Serveer de pasta in vier diepe borden en leg op iedere portie acht halve cherrytomaatjes.