Een rage van de afgelopen jaren is het maken van smoothies. Het is gemakkelijk, lekker en ook nog eens gezond! Toch is het niet verstandig om maar alles wat je lekker vindt in een smoothie te gooien. Er zijn vijf ingrediënten die je het beste kunt laten staan en vandaag lees je welke dat zijn.
1. Frozen Yoghurt
Met frozen yoghurt maak je niet een smoothie, maar een milkshake. Het is gezonder dan ‘normaal’ ijs, maar geen aanrader. Het voedt je lichaam niet en er zit teveel suiker in.
2. Vruchtenyoghurt
In een smoothie kun je beter naturel Griekse yoghurt gebruiken dan een vruchtenyoghurt. Hier zit ongeveer 6 tot 9 gram suiker in per pakje. Ga voor de naturel variant zonder toegevoegde suikers.
3. Eiwitpoeder
De eiwitten in je smoothie kun je het beste uit natuurlijke bronnen halen. Voorbeelden hiervan zijn yoghurt, cottage cheese en tofu. Zorg er bovendien voor dat je smoothie niet meer dan 20 tot 30 gram eiwitten bevat.
4. Sap
Men heeft al snel de neiging om appel- of sinaasappelsap in een smoothie te gooien. Het is echter beter om dit voortaan niet meer te doen. Vruchtensap zit vaak vol calorieën en suikers, daarbij voegt het meestal ook geen nutriënten toe. Kies daarvoor in de plaats voor appels, bessen, peren of groene bladgroenten.
5. Zoetmakers
In fruit zit suiker, alles wat naast fruit in de smoothie wordt gegooid en waar suikers inzit, is dus overbodig. Agave, kokossuiker, honing, of ‘gewone’ suiker – het is allemaal niet nodig. Wil je je smoothie per se wat zoeter maken? Dan is de Medjool dadel de beste optie. Deze bevatten vezels, vitaminen en mineralen.