Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie met een klein scheutje water toe. Bak de spinazie 3 tot 4 minuten of tot hij helemaal is geslonken, spoel af onder de koude kraan. Als de spinazie is afgekoeld, knijp je al het vocht eruit. Hak de spinazie en zet deze apart.
Verwarm de melk met de bouillon in een pan. Smelt de boter op middelhoog vuur in een steelpan, voeg de bloem toe en bak 2 tot 3 minuten. Wanneer het bloemmengsel bruin begint te kleuren, schenk je heel langzaam de melk met bouillon erbij tot je een zijdezacht sausje krijgt. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Meng de kaas er voorzichtig door, voeg dan de spinazie toe en blijf roeren tot alles goed is gemengd. Breng op smaak met peper, zout en wat geraspte nootmuskaat.
Spreid de vulling uit over een ondiepe schaal en druk er een velletje plasticfolie op. Zet de schaal 2 uur in de koelkast.
Doe wat olie in je handpalm en rol kleine balletjes (30 gram elk) van de vulling. Als ze wat zacht zijn, laat ze dan nog even 30 minuten in de vriezer opstijven.
Doe de losgeklopte eieren en het paneermeel in twee verschillende kommen. Doop de croquetas eerst in het ei en dan in het paneermeel.
Verhit de olie tot 180 graden en frituur de croquetas in ongeveer 2 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer meteen.
Lees ook: Pak 25% korting met deze Mango kortingscode