We kennen The Dutch Weed Burger al jaren van diverse muziekfestivals en foodtruckfestivals. Deze bijzondere (vegan!) burger is al die tijd ontzettend populair onder het festivalpubliek. Dat is niet zo gek: de burger is volledig veganistisch, vegetarisch, halal én kosher, waardoor er een breed publiek kan worden bereikt. Daarnaast is de groene burger heel smaakvol en is het een keer iets anders dan de standaard hamburger. In mei dit jaar wordt er in Amsterdam de eerste vestiging (flagshipstore) geopend van het bedrijf.
Gezonde smaakmaker
The Dutch Weed Burger bestaat uit diverse gezonden producten. Zo wordt de burger zelf gemaakt van zeewier en winterwier dat geteeld wordt in Nationaal Park Oosterschelde. Ook zijn er zilte sojasnippers en royal kombu aan toegevoegd om de smaak nóg explosiever te maken. Het broodje zelf bestaat uit O-mega en chlorella, een microalg met louter goede eiwitten. Zelfs de zogeheten ‘weed sauce’ heeft een geheim recept en is gemaakt met speciale duurzame zeesla.
Eerste restaurant
De aankondiging werd reeds maanden terug gedaan, maar het bleek nog niet gemakkelijk voor de eigenaren om een goede plek te vinden in Amsterdam. Hierbij was het lastig om een goede locatie te vinden waar tevens een horecavergunning mogelijk was. Afgelopen week is het bekend geworden dat het eerste restaurant van The Dutch Weed Burger geopend zal worden in Amsterdam Oud-West. Vandaag de dag kun je de burger reeds verkrijgen op festivals, in Eetcafé ’t Pakhuys, bij diverse vestigingen van Bagels & Beans en bij Feelfood in Amsterdam.