De winter is perfect voor comfort food, oftewel eten waar je letterlijk en figuurlijk warm van wordt. Een stoofpotje rendang is het perfecte voorbeeld van een lekker winters comfort food gerecht. Je huis gaat heerlijk ruiken door de intense kruiden en je smaakpapillen maken overuren bij het eten van dit gerecht. Bekijk hieronder een recept voor lekkere rendang voor vier personen.
Wat heb je nodig?
– 600 gram rundvlees (riblappen)
– 1 grote ui
– gember van ongeveer 4 centimeter
– 2 tenen knoflook
– 400 ml kokosmelk
– 1 tl komijn
– 2 tl koriander
– 2 tl kurkuma
– 2 rode pepers
– 3 bladeren laurier
– en zout en peper naar smaak.
Wat moet je doen?
Het belangrijkste van dit recept is het laten pruttelen van het vlees: dit mag zelfs drie tot vier uur lang wanneer je de tijd hebt. Snijd het rundvlees, de knoflook, de gember, de rode peper en de ui in kleine stukken. Breng het vlees op smaak met peper en zout en laat deze bruin bakken in een pan met olie. Voeg daarna de knoflook, de gember, de peper en de ui toe. Voeg na ongeveer twee minuten de rest van de specerijen toe en leg de laurierblaadjes in het geheel. Laat het mengsel minimaal twee uur pruttelen (het liefst dus langer!) en haal op het einde de laurierbladeren eruit. Om het gerecht af te maken serveer je de rendang met rijst en sajoer boontjes.